Na de repetities doen we natuurlijk een drankje in de stad, en om de zes weken hebben we een gezellige borrel in de repetitieruimte, maar dat is bepaald niet alles.

Jaarlijks hebben we een koorweekend dat meestal plaatsvindt in een idyllisch voormalig klooster buiten Nijmegen. De chambrettes daar (opzoeken) hebben inmiddels geen geheimen meer voor ons.

Een goede traditie is dat liefhebbers er op de fiets heengaan. 85 kilometer – terug met de trein. Voor wie dat iets te gortig is, valt er rondom het klooster in de lunchpauzes ook prima te wandelen.

Het koorweekend maakt integraal deel uit van de voorbereiding op concerten: de serieuze puntjes op de i. Daarom gaan we ervan uit dat alle Decibellers meegaan.

We organiseren, ook jaarlijks, een speciale koordag onder leiding van een zangcoach, die met ons werkt aan onze stemmen, maar ook aan onze oren. Leuk om te doen & leerzaam bovendien.

Tweemaal per jaar geven we ons gezamenlijk over aan wat we een ‘culinair samenzijn‘ zijn gaan noemen. Dat is overigens het eufemisme van deze eeuw, én de vorige. Geserveerd worden zowel onze klassieke succesnummers als trendy traktaties, beide in royale hoeveelheden. Net als bij onze concerten!

En dan is er nog het wandelweekend. Voor wie wil; paden op, lanen in, van Vlieland tot Limburg en verder. Partituren mee, want er is onderweg altijd wel een natuurlijk podium of verstild kerkje te vinden dat smeekt om muziek.

Naast het zangweekend (met wandelen) en het wandelweekend (met zang) gebeurt er bij Decibelle nog veel meer. In wisselende samenstellingen en buiten repetities om, zijn er zangers die samen duetten zingen, piano spelen, zangles volgen, en natuurlijk concerten en festivals bezoeken. Daarnaast zijn er leden die samen bijen houden, in buitenwater zwemmen, verre bergen beklimmen en zen-zitten.

Alleen maar naar hartenlust komen zingen, elke woensdagavond weer – dat mag natuurlijk ook!