In memoriam Gerard Maassen

Ons bereikte het droevige bericht dat Gerard Maassen op zondag 7 maart 2021 op 78-jarige leeftijd is overleden. Gerard was een buitengewoon koorlid, zonder wie Decibelle letterlijk niet had bestaan. Hij stond aan de wieg van ons koor en was er 28 jaar lid van. Hij leerde er Ineke kennen, de liefde van zijn leven, met wie hij later trouwde. Gerard was niet zomaar een koorlid. Vrijwel alle functies die je maar in een koor kunt vervullen, heeft hij vervuld. Jarenlang was hij voorzitter van het bestuur, maakte deel uit van de repertoirecommissie en was tijdens zijn hele lidmaatschap van Decibelle onze nauwkeurige muziekmeester. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het toenmalige bestuur hem bij zijn afscheid in 2011 voor de rest van zijn leven ere-lid van Decibelle maakte.

Op ons concert in de Janskerk van afgelopen september zat hij, al ernstig ziek, naast Ineke op de voorste rij en genoot van onze uitvoering.

Wij gedenken Gerard als een bijzondere en markante man. Hij had een duidelijke visie op wat goed was voor het koor, altijd vanuit een grote betrokkenheid bij ons, het welzijn van ons koor en de korenwereld in het algemeen.

Decibelle is Gerard enorm veel dank verschuldigd. In dat besef blijf hij bij ons in herinnering.