Huiswerk: 6 december 2023

Beste allemaal,

Jeroen wees mij erop dat we komende woensdag met het kerstrepertoire aan de slag gaan, dank daarvoor Jeroen! Kan iemand een extra setje kerstbladmuziek voor mij uitprinten?

Dus: komende woensdag werken we aan

Kerstrepertoire (zie mail Janneke van afgelopen vrijdag)

Als er nog tijd over is:
Requiem dl 2: maat 1-25
Requiem dl 6: maat 1-44
Sing gently
Hör mein bitten: maat 34-78

En de kans dat we daaraan toekomen wordt des te groter als jullie je aan de goede voornemens houden die ik afgelopen woensdag hoorde: kom goed voorbereid naar de repetitie! Ik ga jullie hieraan houden…

Groetjes,
Jelle


Het huidige koor-repertoire vind je hier/via het menu Huidig repertoire. Van elk stuk is er vanaf daar een pagina, waarop te vinden is: de partituur (indien publiekelijk beschikbaar); youtube-opnamen met meelopende partituren en kooruitvoeringen; oefenfiles (zowel de musescore’s alsook eventuele aanklikbare links met online oefenfiles);  de teksten/vertalingen van de stukken; uitspraak; en soms nog wat achtergrondinformatie bij de stukken rondom het programmathema.AGENDA


Kerstconcert – dinsdagmiddag 19 december 2023

Tijd: 13.00 – 14.15 uur
Locatie: Verzorgingshuis Careyn/Swellengrebel in Utrecht (Burgemeester
Fockema Andreaelaan 100, vlak bij de Marislaan)
O.l.v.: Ardaan Dercksen

We oefenen voor dit concert 1x met Jelle, en 1x met Ardaan (13 dec.)


Jaarplanning 2023

Download hier de complete jaarplanning van 2023.


Koorweekend Ubbergen – 25 & 26 mei 2024

De locatie Samaya in Werkhoven waar we in 2023 weer waren, wordt door veel leden positief beoordeeld. Er gaan echter ook regelmatig geluiden op om weer naar ons vertrouwde adres in Ubbergen te gaan. Het bestuur wisselt de locaties van de koorweekenden daarom wat af.
Op 25 & 26 mei 2024 zijn we (met overnachting) weer te gast bij de Elegast/De Refter in Ubbergen.
Waarschijnlijk kunnen fietsers er dan al vrijdagavond terecht.
Een leuke bijkomstigheid is dat er in dat laatste weekend van mei een klein muziekfestival wordt georganiseerd op de Rijksstraatweg, ook in De Refter, waarbij wij op zondagmiddag in de bibliotheek een klein optreden voor publiek zouden kunnen verzorgen.


Concert in weekend  7 / 8 / 9 juni 2024

Precieze datum van dat concert horen jullie binnenkort.
Met een concert in juni willen we de spanningsboog van het instuderen van stukken korter maken.
We zingen in juni een programma met als centraal stuk het Requiem van Rutter, met een ensemble van 8 instrumentalisten en een solo-sopraan. Het concert wordt verder aangevuld met stukken van Engelse componisten.


Jaarplanning 2024

De jaarplanning voor 2024 is klaar en afgestemd met Jelle.
Ook de koorborrels zijn erin vermeld!
Download hier de complete jaarplanning van 2024.
In memoriam Gerard Maassen

Ons bereikte het droevige bericht dat Gerard Maassen op zondag 7 maart 2021 op 78-jarige leeftijd is overleden. Gerard was een buitengewoon koorlid, zonder wie Decibelle letterlijk niet had bestaan. Hij stond aan de wieg van ons koor en was er 28 jaar lid van. Hij leerde er Ineke kennen, de liefde van zijn leven, met wie hij later trouwde. Gerard was niet zomaar een koorlid. Vrijwel alle functies die je maar in een koor kunt vervullen, heeft hij vervuld. Jarenlang was hij voorzitter van het bestuur, maakte deel uit van de repertoirecommissie en was tijdens zijn hele lidmaatschap van Decibelle onze nauwkeurige muziekmeester. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het toenmalige bestuur hem bij zijn afscheid in 2011 voor de rest van zijn leven ere-lid van Decibelle maakte.

Op ons concert in de Janskerk van afgelopen september zat hij, al ernstig ziek, naast Ineke op de voorste rij en genoot van onze uitvoering.

Wij gedenken Gerard als een bijzondere en markante man. Hij had een duidelijke visie op wat goed was voor het koor, altijd vanuit een grote betrokkenheid bij ons, het welzijn van ons koor en de korenwereld in het algemeen.

Decibelle is Gerard enorm veel dank verschuldigd. In dat besef blijf hij bij ons in herinnering.